Kinetoterapie

Ce este kinetoterapia

Kinetoterapia, cunoscută și sub denumirea de terapie prin mișcare, reprezintă o formă de tratament medical non-invaziv care folosește mișcarea controlată a corpului pentru a trata diferite condiții medicale.

Scopul kinetoterapiei este să îmbunătățească mobilitatea, să crească forța musculară și să contribuie la recuperarea funcției normale a corpului. Aceasta poate implica o serie de exerciții fizice specifice și tehnici pentru a ajuta pacienții să se refacă după traume, operații sau boli și să-și mențină sănătatea în general.

Kinetoterapia se bazează pe o evaluare medicală inițială a pacientului pentru a determina starea sa fizică actuală și pentru a identifica orice probleme sau nevoi specifice. 

Kinetoterapie
Kinetoterapie

După evaluare, medicul dezvoltă un plan personalizat de tratament care poate include exerciții, tehnici de stretching, masaj terapeutic și alte proceduri pentru a aborda afecțiunile specifice ale pacientului.

Sesiunile de kinetoterapie nu încep de obicei înainte de a se efectua o evaluare medicală detaliată a pacientului. Adesea, pacienții sunt recomandați pentru kinetoterapie de către medici, de obicei după ce au fost diagnosticați cu o anumită afecțiune sau problemă de sănătate.

În unele cazuri, kinetoterapia poate fi utilizată și în scopuri de prevenție sau pentru a îmbunătăți performanța fizică, și este întotdeauna personalizată pentru nevoile fiecărui pacient.

Beneficiile kinetoterapiei

Tratamentele kinetoterapeutice s-au diversificat si rafinat, iar la clinica Revital iți oferim acces la kinetoterapie computerizată, cea mai avansată tehnologie de kinetoterapie, care aduce precizie și personalizare maximă în recuperare, monitorizând progresul și oferind tratament adaptat nevoilor și obiectivelor tale individuale.

Beneficii servicii clinica Revital

Structura tratamentului la Revital

La Revital, credem în recuperarea rapidă și eficientă a sănătății tale prin kinetoterapie personalizată. Iată o privire asupra structurii tratamentului nostru, pentru a înțelege mai bine cum funcționează.

Durata tratamentului

10 zile pentru rezultate semnificative.

Prima jumătate a tratamentului

In primele 5 zile, pacientul primește minim 6 proceduri zilnice, totalizând un minim 30 de proceduri. După prima zi de tratament, unii pacienți pot simți ameliorări semnificative.

A doua jumătate a tratamentului

In ultimele 5 zile, pacientul primește alte minim 30 de proceduri pentru o recuperare completă.

Ce experimentează pacienții pe parcursul tratamentului?

Primele zile

Dacă in primele zile resimți o creștere a durerii sau o ameliorare, nu îți face griji, este un semn pozitiv că exercițiile au efect și organismul reacționează.

A sasea zi

În a șasea zi, unii pacienți pot simți o răscolire semnificativă a durerii, iar alți pacienți pot simți o diminuare semnificativă a durerii.

A opta zi

În a opta zi, mulți pacienți trec printr-o fază de ameliorare intensă, tratamentul dă rezultate consistente și organismul răspunde pozitiv.

Ultimele doua zile

În ultimele 2 zile de tratament, pacienții se bucură de o ameliorare semnificativă a sănătății lor. Cu o serie de exerciții și un plan de tratament personalizat, obiectivul nostru este să te ajutăm să atingi o stare optimă de sănătate.

Notă importantă

Reacțiile variază de la pacient la pacient și în unele cazuri, ameliorările pot fi mai evidente după câteva săptămâni de la încheierea tratamentului.

Indiferent de reacția inițială, tratamentul se adaptează individual în funcție de evoluția ta. Scopul nostru este să îți restabilim sănătatea în cea mai bună formă. Dacă ai întrebări sau îngrijorări, echipa noastră de specialiști este aici pentru tine. La Revital, oferim îngrijire personalizată pentru fiecare pacient.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!