Durere de picioare și șold

Ce este durerea de picioare și șold și cum o tratăm​

Durerea de picioare și șold reprezintă o preocupare comună, afectând funcționalitatea și mobilitatea cotidiană. Această senzație neplăcută poate varia de la disconfort ușor la dureri intense, afectând regiunile picioarelor și articulațiile șoldurilor. Cauzele pot include afecțiuni articulare, leziuni musculare sau nervoase, precum și stresul cotidian.

Evaluarea atentă a simptomelor și identificarea cauzelor subiacente sunt esențiale pentru dezvoltarea unui plan de tratament eficient. Fizioterapia, exercițiile specifice și tehnologiile de recuperare pot juca un rol crucial în ameliorarea durerii, restabilind calitatea mișcării și facilitând recuperarea.

Durere de picioare
Durere de picioare

Tipuri de durere de picioare și șold

Durere articulară: de exemplu, osteoartrita și artrita reumatoidă pot provoca durere în articulațiile șoldului și ale picioarelor.

Durere musculară: leziunile musculare, întinderile sau suprasolicitările pot genera disconfort în mușchii picioarelor și ai zonei șoldului.

Durere cauzată de sistemul nervos: furnicături, amorțeli sau senzații anormale, sugerând compresia nervilor sau alte afecțiuni asociate.

Durere vasculară: potențial asociată cu probleme circulatorii, afectând fluxul sanguin către picioare și șold.

Durere osoasă: de exemplu, fracturile sau afecțiunile osoase pot provoca durere de picioare și șold.

Durere inflamatorie: generată de procese inflamatorii, cum ar fi tendinitele sau bursitele, afectând articulațiile și țesuturile înconjurătoare.

Simptome - durere de picioare și șold

Furnicături și amorțeli

Senzații de furnicături sau amorțeli în picioare și zona șoldului pot indica compresia nervilor, cum ar fi în cazul sindromului sciatic. Exemplu: După o perioadă prelungită de stat într-o poziție nefirească, pacientul poate resimți furnicături în zona șoldului și a piciorului.

Durere articulară constantă

Durerea persistentă în articulațiile picioarelor și ale șoldului poate indica afecțiuni precum osteoartrita sau artrita reumatoidă. Exemplu: O senzație continuă de disconfort și rigiditate în articulațiile șoldului, accentuată la mișcări sau efort fizic.

Limitarea mișcării articulare

Dificultatea în efectuarea unor mișcări normale sau limitarea amplitudinii articulare poate semnala afecțiuni ale articulațiilor sau mușchilor. Exemplu: Imposibilitatea de a îndoi complet genunchiul sau de a efectua rotații ale șoldului fără durere.

Durere la palparea mușchilor

Durerea la atingerea sau presarea mușchilor picioarelor și a regiunii șoldului poate indica leziuni musculare sau tensiuni. Exemplu: Simțind durere la atingerea coapsei după o activitate fizică intensă sau după o cădere.

Durere în partea inferioară a spateului

Durerea în partea inferioară a spatelui poate provoca durere de picioare și șolduri, sugerând posibile probleme ale coloanei vertebrale sau nervilor. Exemplu: O durere lombară persistentă care coboară către fese și picioare, în special la ridicarea unor obiecte grele.

Sensibilitate crescută la temperaturi reci sau calde

O sensibilitate anormală la temperaturi poate indica probleme circulatorii sau nervoase în picioare și zona șoldului. Exemplu: Picioarele care devin extrem de reci sau călduroase în mod neobișnuit, chiar și în condiții normale de mediu.

Cauze - durere de picioare și șold

Tratament - durere de picioare și șold

La Clinica Revital oferim o gamă completă de servicii personalizate de fizioterapie, kinetoterapie și masaj medical. Echipa noastră de specialiști în sănătate lucrează doar cu aparatură de ultimă generație pentru a ne asigura că vom dezvolta un plan de tratament adaptat nevoilor tale individuale și că vom elimina neplăcerile cauzate de dureri de picioare și șold. Tratamentul poate include:

Terapie cu aparatură modernă

Utilizarea tehnologiei avansate, cum ar fi terapia cu laser sau electrostimularea, pentru a accelera procesul de vindecare și a reduce inflamația.

Beneficii:

 • Reducerea inflamației și a durerii cu terapia cu laser.
 • Stimularea musculaturii și a țesuturilor cu ajutorul electrostimulării.
 • Accelerarea procesului de vindecare și îmbunătățirea funcției articulare.

Masaj terapeutic

Utilizarea masajului terapeutic ajută la relaxarea mușchilor și pentru ajustarea articulațiilor. Acesta contribuie la ameliorarea disconfortului în caz de durere de picioare și șold.

Beneficii:

 • Reducerea tensiunii musculare și a spasmelor.
 • Alinierea articulațiilor pentru îmbunătățirea mobilității.
 • Eliberarea endorfinelor pentru ameliorarea durerii și relaxare.

Proceduri de fizioterapie

Fizioterapia reprezintă o abordare terapeutică non-invazivă, folosind tehnici specifice pentru tratament în caz de durere de picioare și șold într-o manieră eficientă și personalizată.

Beneficii:

 • Creșterea flexibilității și amplitudinii de mișcare.
 • Reducerea durerii și a tensiunii musculare.
 • Stimularea procesului natural de vindecare.

Exerciții terapeutice

Exercițiile terapeutice sunt integrate în programele de fizioterapie pentru a maximiza recuperarea. Aceste exerciții sunt adaptate la nevoile individuale ale pacienților.

Beneficii:

 • Dezvoltarea forței musculare.
 • Îmbunătățirea echilibrului și coordonării.
 • Restaurarea funcției normale si eliminarea disconfortului în caz de durere de picioare și șold.

Notă importantă

Reacțiile variază de la pacient la pacient și în unele cazuri ameliorările pot fi mai evidente după câteva săptămâni de la încheierea tratamentului.

Indiferent de reacția inițială, tratamentul se adaptează individual în funcție de evoluția ta. Scopul nostru este să îți restabilim sănătatea în cea mai bună formă. Dacă ai întrebări sau îngrijorări, echipa noastră de specialiști este aici pentru tine. La Revital, oferim îngrijire personalizată pentru fiecare pacient.

Afecțiuni - durere de picioare și șold

Durerile de picioare și șold ne afectează capacitatea de a efectua diverse sarcini cotidiene și ne influențează calitatea vieții. Prin tehnologii moderne și programe personalizate de tratament, echipa noastră de specialiști în fizioterapie și kinetoterapie vă poate ajuta să reveniți la o viață activă și lipsită de disconfort.

La Clinica Revital suntem dedicați să vă ajutăm în depășirea durerilor și neplăcerilor cauzate de afecțiunile de picioare și șold. Cu abordări terapeutice inovatoare și o viziune orientată spre pacient, suntem aici pentru a vă ghida către o viață fără dureri și plină de mișcare.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!