Dureri reumatice

Dureri reumatice - ce sunt și cum le tratăm

Sunt o categorie largă de afecțiuni care afectează articulațiile, mușchii, oasele și țesuturile moi din jurul acestora. Aceste dureri pot fi cauzate de inflamație, uzură articulară, leziuni sau alte afecțiuni cronice.

Printre cele mai comune dureri reumatice se numără artrita reumatoidă, osteoartrita, fibromialgia și lupusul eritematos sistemic. Simptomele pot include durere, umflături, rigiditate și limitări ale mișcării.

Tratamentul este individualizat și poate include fizioterapie, medicamente antiinflamatoare, terapie fizică, kinetoterapie și modificări ale stilului de viață pentru a gestiona simptomele și a elimina durerea.

Dureri reumatice
Artrita reumatoidă

Tipuri de dureri reumatice

Artrita: Inflamația articulațiilor, care poate fi cauzată de diferite afecțiuni cum ar fi artrita reumatoidă, osteoartrita, spondilita anchilozantă sau gută.

Durerile musculare și tendinoase: Inflamația și durerea în mușchi și tendoane, inclusiv afecțiuni cum ar fi fibromialgia și tendinita.

Boli autoimune: Acestea afectează sistemul imunitar al organismului, cum ar fi polimialgia reumatică și poliartrita reumatoidă.

Afecțiuni degenerative: Cum ar fi osteoartrita, care implică uzura și deteriorarea articulațiilor odată cu înaintarea în vârstă sau cu leziunile.

Afecțiuni inflamatorii: Cum ar fi artrita reumatoidă sau spondilita anchilozantă, caracterizate prin inflamație cronică a articulațiilor.

Durerile neuropatice: Durerea cauzată de leziuni sau disfuncții ale nervilor, care pot fi asociate cu unele afecțiuni reumatice.

Simptome - dureri reumatice

Durere articulară

Durerea persistentă sau periodică în articulații, care poate fi ascuțită, surdă sau pulsatilă, și poate afecta o singură articulație sau mai multe. Exemplu: Durere în articulațiile mâinilor și genunchilor, care poate fi mai pronunțată dimineața sau după perioade de inactivitate.

Umflături articulare

Umflături și sensibilitate în jurul articulațiilor, cauzate de inflamație și acumulare de lichid sinovial. Exemplu: Umflături și sensibilitate la nivelul încheieturii, care fac dificilă mișcarea și exercitarea presiunii.

Rigiditate articulară

Senzația de rigiditate sau dificultate în mișcarea articulațiilor, în special dimineața sau după perioade de repaus. Exemplu: Rigiditate în articulațiile de la nivelul spatelui și șoldurilor, care persistă câteva ore după trezire.

Limitări ale mișcării

Reducerea amplitudinii mișcărilor articulare și dificultatea în efectuarea anumitor activități fizice. Exemplu: Imposibilitatea de a îndoi complet genunchii sau de a ridica brațele deasupra capului din cauza durerii și a rigidității.

Sensibilitate musculară

Mușchii pot deveni sensibili la atingere și pot prezenta spasme sau crampe din cauza tensiunii și inflamației. Exemplu: Sensibilitate la palparea mușchilor din jurul articulațiilor genunchilor, care poate fi însoțită de senzația de întindere sau de arsură.

Reducerea forței musculare

Slăbiciunea și scăderea puterii musculare în jurul articulațiilor afectate, cauzate de inflamație și disfuncție musculară asociată. Exemplu: Dificultate în ridicarea obiectelor grele sau în efectuarea activităților care necesită forță din cauza slăbiciunii musculare în zona umerilor.

Deformări articulare

Modificări structurale ale articulațiilor în timp, cum ar fi noduri la nivelul articulațiilor mâinilor sau deformările articulațiilor genunchilor. Exemplu: Deformări ale articulațiilor degetelor care pot duce la dificultăți în efectuarea gesturilor fine, precum apucarea obiectelor mici.

Cauze - dureri reumatice

Tratament - dureri reumatice

La Clinica Revital oferim o gamă completă de servicii personalizate de fizioterapie, kinetoterapie și masaj medical. Echipa noastră de specialiști în sănătate lucrează doar cu aparatură de ultimă generație pentru a ne asigura că vom dezvolta un plan de tratament adaptat nevoilor tale individuale și că vom elimina durerile reumatice. Tratamentul poate include:

Kinetoterapia

Programul de exerciții fizice și terapie manuală este conceput pentru a întări mușchii, a îmbunătăți flexibilitatea și a reduce durerea și rigiditatea articulațiilor.

Beneficii:

 • Îmbunătățirea mobilității și funcționalității articulațiilor.
 • Reducerea durerii și a inflamației musculare.
 • Încetinirea progresiei bolii și prevenirea complicațiilor.

Terapia cu ultrasunete

Acest tratament implică aplicarea undelor ultrasonice asupra zonei afectate pentru a penetra țesuturile profunde, reducând inflamația și ameliorând durerea.

Beneficii:

 • Stimularea circulației sanguine și a vindecării țesuturilor.
 • Reducerea rigidității articulare și a spasmelor musculare.
 • Îmbunătățirea flexibilității și mobilității articulare.

Terapia cu electrostimulare

Acest tratament implică utilizarea impulsurilor electrice pentru a stimula mușchii și a reduce durerea asociată cu durerile reumatice. Impulsurile electrice sunt aplicate pentru a stimula contracțiile musculare și pentru a elibera endorfine, reducând astfel senzația de durere.

Beneficii:

 • Reducerea durerii și a inflamației articulare și musculare.
 • Stimularea circulației sanguine și a fluxului limfatic, accelerând procesul de vindecare.
 • Îmbunătățirea tonusului muscular și a funcționalității articulare, contribuind la o recuperare mai rapidă și la o mobilitate îmbunătățită.

Masajul terapeutic

Masajul terapeutic implică manipularea și întinderea țesuturilor moi pentru a reduce tensiunea musculară, a ameliora durerea și a îmbunătăți circulația sângelui.

Beneficii:

 1. Relaxarea mușchilor tensionați și reducerea spasmelor.
 2. Stimularea circulației sanguine și limfatice pentru a accelera vindecarea.
 3. Ameliorarea stresului și anxietății asociate cu durerile reumatice.

Notă importantă

Reacțiile variază de la pacient la pacient și în unele cazuri ameliorările pot fi mai evidente după câteva săptămâni de la încheierea tratamentului.

Indiferent de reacția inițială, tratamentul se adaptează individual în funcție de evoluția ta. Scopul nostru este să îți restabilim sănătatea în cea mai bună formă. Dacă ai întrebări sau îngrijorări, echipa noastră de specialiști este aici pentru tine. La Revital, oferim îngrijire personalizată pentru fiecare pacient.

Ce aparatură folosim pentru tratarea durerilor reumatice

Afecțiuni asociate durerilor reumatice​

Reumatismul nu se referă la o boală specifică, ci mai degrabă reprezintă un termen general utilizat pentru a descrie o gamă largă de peste 200 de afecțiuni care afectează sistemul musculo-scheletic și care provocă dureri cronice și inflamații extrem de neplăcute, care ne pot afecta activitățile din viața de zi cu zi.

La Revital vă punem la dispoziție o echipă de doctori în recuperare, specialiști în fizioterapie și kinetoterapie, dar și tehnlogie de ultimă generație. Tratamentul la Revital pentru reumatism implică o abordare personalizată care utilizează tehnologii avansate și alte metode inovatoare, în vederea gestionării simptomelor, reducerea inflamației și ameliorarea durerilor asociate afecțiunilor reumatice, pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!