Osteoartrita

Ce este osteoartrita ?

Osteoartrita este o afecțiune cronică a articulațiilor, cunoscută și sub denumirea de boala articulară degenerativă sau osteoartroză. Această condiție se caracterizează prin deteriorarea progresivă a cartilajului protector al suprafețelor articulare, adesea asociată cu subțierea până la dispariția acestuia.

Osteoartrita este cea mai răspândită formă de artrită și este principalul factor cauzal al durerii și dizabilității în rândul persoanelor în vârstă. Modificările asociate osteoartritei pot include, de asemenea, hipertrofia osoasă, manifestată prin formarea de osteofite.

Osteoartrita
Osteoartrita

Care sunt cauzele?

Osteoartrita poate fi cauzată de mai mulți factori, incluzând degenerarea și uzura articulației, cauze mecanice sau o combinație a acestora.

În cele mai multe cazuri, specialiștii nu identifică cu exactitate cauza deteriorării articulațiilor, dar frecvent se asociază cu greutatea corporală excesivă, care exercită o presiune suplimentară asupra articulațiilor, în special a genunchilor, șoldurilor și articulațiilor de la nivelul talusului.

Un istoric familial de osteoartrită poate influența, de asemenea, procesele chimice din cartilaj.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Este important să solicitați ajutor medical în cazul în care resimțiți aceste simptome, pentru a obține o evaluare corectă și un plan de tratament adecvat.

Un doctor poate efectua o evaluare adecvată și poate recomanda tratamentul corespunzător pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și să reduceți disconfortul asociat cu această afecțiune. Dacă aveți aceste simptome sau orice altă îngrijorare legată de sănătate, nu ezitați să căutați consult medical de specialitate. Tratamentul timpuriu și adecvat ajută la ameliorarea simptomelor și la prevenirea complicațiilor.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate, pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul are ca scop ameliorarea durerii și restaurarea funcției normale a zonelor afectate. Pentru a elimina durerea este important să se acorde atenție promptă și să nu se amâne căutarea ajutorului medical, deoarece amânarea duce la agravarea afecțiunii și face procesul de recuperare mai dificil.

La Clinica Revital, folosim proceduri terapeutice moderne și eficiente.

Este esențial să discutați cu medicul pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcție de starea dumneavoastră specifică. Tratamentul la clinica Revital implică utilizarea acestor tehnologii de vârf pentru a îmbunătăți funcționalitatea corpului, a reduce durerea și a încetini progresul bolii. Fiecare pacient beneficiază de un plan de tratament personalizat în funcție de nevoile și stadiul bolii.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!