Durerea de umăr și mâini

Ce este durerea de umăr și mâini și cum o tratăm​

Durerea de umăr și mâini reprezintă o problemă obișnuită ce poate perturba calitatea vieții zilnice. Această afecțiune implică senzații neplăcute în zonele umărului și mâinilor, variind de la disconfort la durere intensă. Afecțiunile asociate pot afecta articulațiile, mușchii, nervii și țesuturile înconjurătoare, având un impact asupra mobilității și flexibilității membrelor superioare.

Este esențial să înțelegem tipurile de dureri, simptomele prezente și cauzele subiacente pentru a dezvolta planuri de tratament personalizate și a restabili starea optimă de sănătate a umărului și mâinilor.

Durerea de umăr
Dureri de maini si umar

Tipuri de dureri de umăr și mâini

Durere articulară: durerea poate afecta articulațiile umărului și mâinilor, manifestându-se prin senzații de rigiditate, inflamație și disconfort în timpul mișcării.

Durere musculară: tensiunea sau leziunile musculare pot genera durere persistentă în mușchii umărului și mâinilor, limitând gama de mișcare.

Durere nervoasă: iritarea nervilor, precum în cazul sindromului de tunel carpian, poate provoca dureri, furnicături sau amorțeli în mâini și de-a lungul brațului.

Durere de origine ososă: afecțiuni precum osteoartrita sau bursita pot cauza durere în oasele umărului și mâinilor, afectând funcția articulațiilor.

Simptome - durerea de umăr și mâini

Durere localizată sau difuză

Durerea poate varia de la o senzație de presiune sau disconfort constant până la dureri ascuțite, afectând umărul și mâinile. De exemplu, o persoană poate resimți o durere localizată în partea superioară a umărului după o activitate fizică intensă sau poate experimenta dureri difuze în mâini din cauza unei afecțiuni inflamatorii.

Rigiditate sau restricții în mișcare

Rigiditatea în umăr și mâini poate fi simțită la trezire sau în timpul mișcărilor. Un exemplu ar fi dificultatea de a ridica brațul pentru a ajunge la obiecte în rafturile superioare din cauza unei articulații inflamate sau a mușchilor tensionați.

Furnicături sau amorțeli

Senzațiile de furnicături sau amorțeli în mâini pot semnala compresia nervilor. De exemplu, sindromul de tunel carpian poate determina furnicături în degete și palmă, limitând capacitatea de a scrie sau a manipula obiecte mici.

Slăbiciune musculară

Durerile pot contribui la slăbiciunea mușchilor din umăr și mâini, afectând activitățile cotidiene. Un exemplu ar fi dificultatea de a menține o prindere fermă asupra unui obiect sau de a ridica greutăți ușoare din cauza slăbiciunii musculare asociate cu durerea.

Cauze - durerea de umăr și mâini

Tratament - durerea de umăr și mâini

La Clinica Revital oferim o gamă completă de servicii personalizate de fizioterapie, kinetoterapie și masaj medical. Echipa noastră de specialiști în sănătate lucrează doar cu aparatură de ultimă generație pentru a ne asigura că vom dezvolta un plan de tratament adaptat nevoilor tale individuale și că vom elimina durerile. Tratamentul poate include:

Recuperare personalizată

Planuri de tratament adaptate individual, integrate cu exerciții terapeutice, masaj și tehnici de manipulare, concepute pentru a restabili funcționalitatea umărului și mâinilor.

Beneficii:

 • Creșterea flexibilității și amplitudinii de mișcare în umăr și mâini.
 • Reducerea disconfortului muscular și a tensiunii articulare.
 • Îmbunătățirea coordonării și a stabilității membrelor superioare.

Proceduri avansate de fizioterapie

Integrarea tehnologiilor avansate, cum ar fi terapia cu laser sau electrostimularea, pentru a accelera procesul de vindecare și a reduce inflamația.

Beneficii:

 • Stimularea circulației sanguine și a proceselor de vindecare.
 • Reducerea inflamației și a durerii.
 • Îmbunătățirea funcției musculare și a mobilității.

Masaj terapeutic

Utilizarea masajului terapeutic pentru a relaxa mușchii tensionați și pentru a îmbunătăți circulația sanguină, împreună cu exerciții pentru ajustarea articulațiilor, sprijinind recuperarea și reducerea durerii.

Beneficii:

 • Reducerea tensiunii musculare și a spasmelor cu masaj terapeutic.
 • Alinierea articulațiilor prin manipulare pentru îmbunătățirea mobilității.
 • Eliberarea endorfinelor pentru ameliorarea durerii și promovarea stării de relaxare.

Exerciții terapeutice

Implementarea unor programe de exerciții personalizate, concentrate pe întărirea mușchilor de sprijin și îmbunătățirea flexibilității în umăr și mâini, cu accent pe recuperarea funcțională.

Beneficii:

 • Dezvoltarea forței și rezistenței musculare pentru sprijinirea articulațiilor.
 • Reducerea durerilor cronice prin consolidarea structurilor musculo-scheletale.
 • Stimularea circulației sanguine, accelerând procesul de vindecare.

Notă importantă

Reacțiile variază de la pacient la pacient și în unele cazuri ameliorările pot fi mai evidente după câteva săptămâni de la încheierea tratamentului.

Indiferent de reacția inițială, tratamentul se adaptează individual în funcție de evoluția ta. Scopul nostru este să îți restabilim sănătatea în cea mai bună formă. Dacă ai întrebări sau îngrijorări, echipa noastră de specialiști este aici pentru tine. La Revital, oferim îngrijire personalizată pentru fiecare pacient.

Ce aparatură folosim pentru tratarea durerilor de umăr și mâini

Afecțiuni asociate durerilor de umăr și mâini

Durerile de mâini și umăr ne pot împiedica să ne desfășurăm activitățile de zi cu zi, afectându-ne calitatea vieții și starea de bine. Cauzele acestor dureri pot fi numeroase, de la diverse leziuni sau tensiuni musculare și până la postura incorectă a corpului.

Pentru că înțelegem impactul negativ pe care aceste dureri îl au în viața pacienților noștri am creat o echipă dedicată de fizioterapeuți și kinetoterapeuți, astfel încât să putem să tratăm cu succes fiecare pacient. De asemenea, în clinica noastră folosim doar tehnologie de ultimă generație, ceea ce ne ajută să obținem rezultate excelente încă de la prima ședință.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!