Periartrita scapulo-humerală

Ce este periartrita scapulo-humerală?

Periartrita scapulo-humerală, cunoscută și sub abrevierea PSH, este o afecțiune a umărului care implică inflamația și afectarea muschilor, tendoanelor și burselor seroase care alcătuiesc articulația umărului.

Această afecțiune este una dintre cele mai frecvente periartrite, adică inflamații ale structurilor articulare umăr înghețat, este o afecțiune dureroasă a articulației umărului care implică inflamația capsulei articulare, limitarea mișcărilor în articulația umărulu, ceea ce duce la dificultăți în ridicarea sau mișcarea acestuia.

Periartrita scapulo-humerală
Periartrita scapulo-humerală

Care sunt cauzele?

Cauzele periartritei scapulo-humerale nu sunt complet înțelese, dar există mai mulți factori care pot contribui la dezvoltarea acestei afecțiuni cum ar fi o predispoziție genetică, inflamația la nivelul capsulei articulare a umărului poate juca un rol în dezvoltarea acestei afecțiuni, o istorie cu traumatisme sau leziuni sau utilizarea repetată sau excesivă a umărului în anumite mișcări poate contribui la dezvoltarea periartritei.

Factorii de risc medicali sunt anumite afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul sau bolile tiroidiene, pot crește susceptibilitatea la periartrită scapulo-humerală.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a umarului pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Aparatele menționate din dotarea clinicii sunt folosite cu succes în tratamentul periartritei scapulo-humerale.

Este important ca pacientul să fie evaluat de un specialist în medicina fizică și de reabilitare pentru a determina ce combinație de tratamente și cu ce aparate este cea mai potrivită pentru cazul său specific. Tratamentul poate varia în funcție de severitatea periartritei și de stadiul de evoluție al afecțiunii.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!