Sindromul de impingement subacromial (SAIS)

Ce este sindromul de impingement subacromial?

Sindromul de impingement subacromial (SAIS), una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii de umăr la adulți, este o afecțiune a umărului caracterizată prin inflamația și iritarea tendoanelor coafei rotatorilor, ceea ce duce la durere, slăbiciune și limitarea mișcării în articulația umărului.

Aceasta apare atunci când partea superioară a omoplatului (acromion) exercită presiune asupra coafei rotatorii, atunci când brațul este ridicat.

Sindromul de impingement subacromial (SAIS)
Sindromul de impingement subacromial (SAIS)

Care sunt cauzele?

Activități care implică utilizarea intensă a umărului, cum ar fi mișcările repetitive sau ridicarea greutăților, pot cauza microtraume repetitive care irită și inflamează țesuturile moi din jurul articulației umărului.

O instabilitate a articulației umărului poate afecta modul în care funcționează umărul sau slăbiciunea în zona umărului poate duce la o postură incorectă și la modificări în funcționarea articulației umărului, predispunând astfel la SAIS.

SAIS poate include o gamă largă de patologii, precum tendinozele coafei, bursitele subacromiale și tendinitele calcice. Această afecțiune este una dintre cele mai comune cauze de durere la nivelul umărului, reprezentând aproximativ 60% din toate afecțiunile umărului.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a umarului pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul prescris de doctor include terapie cu diverse aparate din dotarea clinicii Revital.

Este important să subliniem că succesul tratamentului SAIS depinde de o evaluare medicală precisă și de dezvoltarea unui plan de tratament personalizat. În general, fizioterapia și kinetoterapia sunt componente esențiale ale tratamentului SAIS includ exerciții de întărire, întindere și îmbunătățire a stabilității articulației umărului.

Aparatele menționate pot fi integrate în planul de tratament pentru a sprijini recuperarea și reducer semnificativ durerea si disconfortul. Este important ca tratamentul să fie supervizat de un doctor specialist în medicina fizică și de reabilitare.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!