Leziunile coafei rotatorilor

Ce sunt leziunile coafei rotatorilor?

Coafa rotatorilor reprezintă un grup de 4 mușchi și tendoane situați în jurul articulației umărului, este esențială pentru stabilizarea și mișcarea articulației umărului și permite rotația și ridicarea brațului.

Această structură permite mișcarea și rotația brațului și este esențială pentru funcționarea corectă a umărului. Leziunile coafei rotatorilor sunt daune sau deteriorări la acești mușchi și tendoane.

Leziunile coafei rotatorilor
Leziunile coafei rotatorilor

Care sunt cauzele?

Leziunile coafei rotatorilor sunt frecvente si se inmultesc odata cu varsta. Cauzele pot fi joburi ce necesita efectuarea repetata de miscari ce pot irita sau deteriora tendonul (de exemplu zugravi si dulgheri), o leziune brusca în urma căderilor, loviturilor sau accidentelor sportive, tendoanele și mușchii pot deveni mai slabi și mai puțin flexibili odata cu inaintarea in varsta, anatomia umărului care predispune la leziuni sau predispoziția genetică.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Un medic va putea să vă evalueze simptomele, să efectueze examinări fizice și, în cazul necesar, să solicite investigații suplimentare, cum ar fi radiografii sau imagistica prin rezonanță magnetică (IRM), pentru a stabili un diagnostic precis și pentru a dezvolta un plan de tratament adecvat pentru leziunile coafei rotatorilor. Un tratament timpuriu și corespunzător poate ajuta la prevenirea complicațiilor și la îmbunătățirea calității vieții.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a umarului pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul leziunilor coafei rotatorilor poate varia în funcție de severitatea leziunii și de nevoile individuale ale pacientului. Cu aparatele medicale din dotarea clinicii Revital, puteți trata leziunile coafei rotatorilor.

Este important să subliniem că tratamentul pentru leziunile coafei rotatorilor trebuie să fie personalizat în funcție de nevoile individuale ale pacientului și de severitatea leziunii.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!