Poliartrita reumatoidă

Ce este poliartrita reumatoidă?

Poliartrita reumatoidă este o boală autoimună cronică în care sistemul imunitar atacă greșit membrana sinovială a articulațiilor, declanșând un proces inflamator.

Această membrană, responsabilă de producerea lichidului sinovial esențial pentru mobilitatea și nutriția articulațiilor, este afectată de formarea complexelor imune, anticorpilor, macrofagelor și limfocitelor.

Aceste modificări conduc la rigiditate articulară și durere caracteristică poliartritei reumatoide, afectând calitatea vieții pacienților.

Poliartrita reumatoida
Dureri reumatice

Poliartrita reumatoidă - cauze

Cauzele exacte ale poliartritei reumatoide nu sunt complet înțelese, dar se crede că implică o combinație de factori genetici și de mediu.

Sistemul imunitar atacă greșit țesuturile sănătoase, în special membrana sinovială care acoperă articulațiile, declanșând inflamația și deteriorarea acestora.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Un doctor poate efectua o evaluare adecvată și poate recomanda tratamentul corespunzător pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și să reduceți disconfortul asociat cu această afecțiune. Dacă aveți aceste simptome sau orice altă îngrijorare legată de sănătate, nu ezitați să căutați consult medical de specialitate. Tratamentul timpuriu și adecvat ajută la ameliorarea simptomelor și la prevenirea complicațiilor.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate, pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul are ca scop ameliorarea durerii și restaurarea funcției normale a zonelor afectate. Pentru a elimina durerea este important să se acorde atenție promptă și să nu se amâne căutarea ajutorului medical, deoarece amânarea duce la agravarea afecțiunii și face procesul de recuperare mai dificil.

La Clinica Revital, folosim proceduri terapeutice moderne și eficiente.

Este esențial să discutați cu medicul pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcție de starea dumneavoastră specifică. Tratamentul la clinica Revital implică utilizarea acestor tehnologii de vârf pentru a îmbunătăți funcționalitatea corpului, a reduce durerea și a încetini progresul bolii. Fiecare pacient beneficiază de un plan de tratament personalizat în funcție de nevoile și stadiul bolii.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!