Artrita reumatoidă

Ce este artrita reumatoidă?

Artrita reumatoidă este o tulburare inflamatorie cronică care afectează articulațiile, determinând o umflare dureroasă și în timp poate duce la eroziunea osului și deformarea articulațiilor.

Această afecțiune este generată de un atac al sistemului imunitar asupra propriilor țesuturi, în special sinoviala care înconjoară articulațiile, provocând inflamație și distrugere a cartilajului și osului.

Artrita reumatoidă
Artrita reumatoidă

Care sunt cauzele?

Artrita reumatoidă apare atunci când sistemul imunitar atacă în mod greșit sinoviul, mucoasa membranelor care înconjoară articulațiile. Inflamația rezultată poate distruge cartilajul și osul din articulație, iar tendoanele și ligamentele care susțin articulația slăbesc și se întind.

Factorii de risc includ genul (femeile sunt mai predispuse), vârsta (predominant între 40 și 60 de ani), factori ereditari, fumatul și obezitatea.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Un doctor poate efectua o evaluare adecvată și poate recomanda tratamentul corespunzător pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și să reduceți disconfortul asociat cu această afecțiune. Dacă aveți aceste simptome sau orice altă îngrijorare legată de sănătate, nu ezitați să căutați consult medical de specialitate. Tratamentul timpuriu și adecvat ajută la ameliorarea simptomelor și la prevenirea complicațiilor.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate, pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul are ca scop ameliorarea durerii și restaurarea funcției normale a zonelor afectate. Pentru a elimina durerea este important să se acorde atenție promptă și să nu se amâne căutarea ajutorului medical, deoarece amânarea duce la agravarea afecțiunii și face procesul de recuperare mai dificil.

La Clinica Revital, folosim proceduri terapeutice moderne și eficiente.

Este esențial să discutați cu medicul pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcție de starea dumneavoastră specifică. Tratamentul la clinica Revital implică utilizarea acestor tehnologii de vârf pentru a îmbunătăți funcționalitatea corpului, a reduce durerea și a încetini progresul bolii. Fiecare pacient beneficiază de un plan de tratament personalizat în funcție de nevoile și stadiul bolii.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!