Lupusul

Ce este lupusul?

Lupusul, cunoscut și sub denumirea de lupus eritematos sistemic (LES), este o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar al organismului atacă țesuturile sănătoase, provocând inflamație și leziuni. Această afecțiune poate afecta multiple organe, inclusiv pielea, articulațiile, rinichii, inima, plămânii, creierul și sângele.

Cunoscută și sub denumirea de „boala cu o mie de fețe” apare preponderent la femei tinere, între 16 și 55 de ani.

Lupusul
Lupusul

Care sunt cauzele?

Cauzele exacte ale lupusului nu sunt cunoscute, dar factori genetici, de mediu și hormonali pot contribui la dezvoltarea bolii. Componența genetică joacă un rol, iar factori precum lumina solară, stresul, fumatul, anumite medicamente și virusuri pot declanșa simptome la persoanele predispuse genetic.

Hormonii, în special estrogenul și problemele legate de sistemul imunitar sunt, de asemenea, implicați în evoluția lupusului.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate, pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul are ca scop ameliorarea durerii și restaurarea funcției normale a zonelor afectate. Pentru a elimina durerea este important să se acorde atenție promptă și să nu se amâne căutarea ajutorului medical, deoarece amânarea duce la agravarea afecțiunii și face procesul de recuperare mai dificil.

La Clinica Revital, folosim proceduri terapeutice moderne și eficiente.

Este esențial să discutați cu medicul pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcție de starea dumneavoastră specifică. Tratamentul la clinica Revital implică utilizarea acestor tehnologii de vârf pentru a îmbunătăți funcționalitatea corpului, a reduce durerea și a încetini progresul bolii. Fiecare pacient beneficiază de un plan de tratament personalizat în funcție de nevoile și stadiul bolii.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!