Deviațiile de ax ale genunchilor

Ce sunt deviațiile de ax ale genunchilor?

Reprezintă modificări ale alinierii normale a genunchilor. Aceste modificări pot fi clasificate în două tipuri principale:

  1. Genunchi valgi (genunchi în X): acest tip de deviație apare atunci când genunchii se apropie unul de celălalt, astfel încât partea de sus a picioarelor (coapsele) este mai largă decât partea de jos a picioarelor (gambelor). Rezultatul este o înclinație a genunchilor spre interior.
  2. Genunchi varus (genunchi în O): în contrast, genunchii varus apar atunci când genunchii sunt îndreptați către exterior, astfel încât partea de sus a picioarelor este mai îngustă decât partea de jos a picioarelor. Aceasta creează o înclinație a genunchilor spre exterior.
Deviatiile de ax ale genunchilor
Deviatiile de ax ale genunchilor

Care sunt cauzele?

Cauzele deviațiilor de ax ale genunchilor pot fi variate și pot include:

  • Predispoziție genetică pentru deviații ale axului genunchilor;
  • Traumatisme sau leziuni anterioare, un prejudiciu la nivelul articulației genunchiului sau o leziune a ligamentelor sau meniscului;
  • Probleme de dezvoltare sau tulburările de creștere pot influența alinierea genunchilor;
  • Oase sau articulații anormale, precum și anumite condiții medicale, cum ar fi displazia șoldului sau displazia epifizară multiplă.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul deviațiilor de ax ale genunchilor poate varia în funcție de tipul și severitatea deviației, dar pot fi utilizate mai multe metode și aparate pentru a corecta aceste deviații.

Este important ca tratamentul să fie personalizat în funcție de nevoile și condiția fiecărui pacient și să fie supervizat de doctorul specialist. La clinica Revital, se monitorizează progresul tratamentului și se ajustează terapia și exercițiile în funcție de evoluția fiecărui pacient în parte.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!