Fasciita plantară

Ce este fasciita plantară?

Fasciita plantară este o inflamație dureroasă care afectează fascia plantară, o bandă de țesut gros care se întinde de la călcâiul piciorului până la baza degetelor de la picioare.

Această fascie are rolul de a susține arcada plantară și de a ajuta la menținerea formei piciorului.

Fasciita plantară
Fasciita plantară

Fasciita plantară - cauze

Există o serie de factori care pot cauza fasciita plantară. Iată câteva exemple:

  • Activități care implică o presiune sau o întindere excesivă asupra fasciei plantare, cum ar fi alergatul, mersul pe jos pe distanțe lungi sau purtarea de încălțăminte inadecvată.
  • Obiceiuri de mers incorecte precum mersul pe vârfurile degetelor sau îndoirea în exces a piciorului poate pune presiune suplimentară asupra fasciei plantare.
  • Meserii sau activități care necesită statul în picioare pe suprafețe tari și dure, cum ar fi cimentul sau piatra, pot suprasolicita fascia plantară, ceea ce poate duce la inflamație și durere.

  • Factorii de risc pot include obezitatea, îmbătrânirea (deoarece fascia poate deveni mai puțin elastică odată cu vârsta) sau pur și simplu o predispoziție genetică.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Este recomandat să căutați ajutor medical dacă: durerea persistă timp de mai multe săptămâni sau se agravează în ciuda măsurilor de auto-îngrijire; durerea vă limitează capacitatea de a merge sau a vă deplasa normal; observați semne de inflamație severă, cum ar fi umflături sau roșeață în zona călcâiului sau a piciorului; aveți dificultăți în a vă susține în greutate pe piciorul afectat.

Un medic specialist poate evalua simptomele, iar tratamentul timpuriu și adecvat ajută la ameliorarea simptomelor și la prevenirea agravării fasciitei plantare.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Medicul poate dezvolta programe personalizate de fizioterapii, exerciții și tehnici de întărire pentru picior și talpă care sunt benefice în gestionarea fasciitei plantare.

Este important să discutați cu medicul specialist pentru a selecta cele mai potrivite opțiuni de tratament pentru cazul dumneavoastră.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!