Impingementul femuro-acetabular

Ce este impingementul femuro-acetabular?

Impingementul femuro-acetabular (IFA) este o afecțiune a articulației șoldului în care există o frecare anormală între capul femural (partea superioară a osului coapsei) și marginea acetabulului (partea cavitară a articulației șoldului).

Această frecare anormală poate cauza leziuni ale cartilajului și ale labrumului acetabular (o bucată de țesut care acoperă marginea acetabulului).

Impingementul femuro-acetabular
Impingementul femuro-acetabular

Care sunt cauzele?

Cauzele pot varia, dar cele mai frecvente includ:

  • Anatomie anormală a șoldului. Unele persoane se nasc cu o formă anormală a capului femural sau a acetabulului, ceea ce poate duce la frecare excesivă.
  • Activități fizice repetate sau intense. 
  • Traumatisme anterioare sau leziunile anterioare ale șoldului pot duce la modificări ale anatomiei sau ale țesuturilor, crescând riscul de dezvoltare a afectiunii.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Aceste simptome sunt tipice pentru impingementul femuro-acetabular (IFA) și pot varia în intensitate de la pacient la pacient. Este important ca persoanele care experimentează aceste simptome să caute ajutor medical pentru evaluarea și gestionarea adecvată a condiției lor. 

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul impingementului femuro-acetabular (IFA) poate implica mai multe metode care pot fi realizate cu aparatele din dotarea clinicii Revital pentru a îmbunătăți mobilitatea șoldului și pentru a reduce durerea.

Este important ca tratamentul să fie personalizat în funcție de gravitatea și tipul IFA al fiecărui pacient, iar aparatele din dotarea clinicii Revital joacă un rol important în gestionarea și recuperarea acestei afecțiuni. Pacienții trebuie să urmeze îndrumările și planurile de tratament stabilite de către doctorul specialist din clinică pentru a obține cele mai bune rezultate.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!