Pintenul calcanean

Ce este pintenul calcanean?

Este o afecțiune dureroasă a piciorului care afectează călcâiul. Această afecțiune se caracterizează prin dezvoltarea unei creșteri osoase sau a unei proeminențe la nivelul călcâiului, de obicei pe partea inferioară a acestuia.

Această creștere osoasă este cunoscută sub numele de „pinten calcanean”.

Pintenul calcanean
Pintenul calcanean

Care sunt cauzele?

Piciorul plat, adică cu un arc plantar insuficient dezvoltat, duce la o presiune mai mare asupra călcâiului, ceea ce poate crește riscul dezvoltării pintenilor calcaneeni. De asemenea, pot exista și alte cauze, precum:

  • Mușchii și ligamentele care mențin arcuirea longitudinală a piciorului sunt suprasolicitați.
  • Presiune suplimentară asupra călcâiului.
  • Purtarea de încălțăminte care nu oferă suport adecvat pentru picior sau care are tocuri prea înalte.
  • Mult timp în poziție șezândă fără a întinde corespunzător mușchii gambei.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Este important să se conștientizeze acești factori de risc și să se ia măsuri preventive pentru a reduce riscul de dezvoltare a pintenilor calcaneeni, cum ar fi purtarea încălțămintei adecvate și menținerea unei greutăți sănătoase. 

Dacă experimentați oricare dintre aceste simptome sau aveți bănuieli că ați putea suferi de pinten calcanean, este important să solicitați sfat medical. Un medic sau un specialist în ortopedie vă poate oferi un diagnostic precis și vă poate ajuta să începeți tratamentul adecvat.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul pintenului calcanean poate implica o varietate de abordări pentru a reduce durerea și inflamația și pentru a îmbunătăți funcționalitatea piciorului. În cadrul Clinicii Revital, sunt disponibile mai multe metode de tratament.

Tratamentul poate varia în funcție de severitatea afecțiunii și de necesitățile individuale ale pacientului. Este esențial să discutați cu un doctorul specialist pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat care să vă ajute să vă recăpătați sănătatea piciorului.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!