Ruptura de tendon ahilean

Ce este ruptura de tendon ahilean?

Ruptura de tendon Ahilean este o leziune a unui tendon important situat în partea din spate a piciorului, care este numit tendonul Ahilean sau tendonul călcâiului. Acest tendon este cel mai mare din corpul uman și este responsabil pentru legătura dintre mușchii din partea de jos a piciorului și osul călcâiului (calcaneul).

Este unul dintre tendoanele cele mai puternice și solicitate din corp, deoarece trebuie să reziste la presiuni mari atunci când faceți activități precum alergarea, săriturile sau mersul pe jos.

Ruptura de tendon ahilean
Ruptura de tendon ahilean

Care sunt cauzele?

  • Inflamația cronica a tendonului Ahilean, cunoscută sub numele de tendinita Ahileană, poate slăbi treptat tendonul și îl poate face mai susceptibil la ruptură.
  • O ruptură de tendon Ahilean poate fi provocată și de o forță traumatică extrem de mare, precum: o lovitură puternică la nivelul piciorului sau a călcâiului, de sărituri sau accelerări bruște, cum se întâmplă în timpul sporturilor sau al activităților fizice intense.
  • Căderi de la înălțime sau alunecări care implică o forță semnificativă asupra piciorului, de asemenea, pot provoca aceasta afectiune.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Este important ca persoanele care prezintă aceste simptome să solicite imediat ajutor medical. Ruptura de tendon Ahilean necesită evaluare și tratament adecvat pentru a facilita recuperarea și a preveni complicațiile ulterioare. La primele semne de ruptură de tendon Ahilean, se recomandă contactarea unui specialist în ortopedie sau medicului de urgență pentru diagnosticare și tratament.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

La Clinica Revital, tratamentul rupturii de tendon ahilean poate beneficia de diverse tehnici și aparate specializate pentru a accelera recuperarea și a reduce disconfortul.

Tratamentul rupturii de tendon ahilean la Clinica Revital este personalizat de către doctorul specialist pentru fiecare pacient în parte, și poate implica o combinație de terapii și aparate pentru a asigura cea mai bună recuperare posibilă. Este important să discutați cu medicii specialiștii clinicii pentru a determina planul de tratament potrivit pentru situația dumneavoastră.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!