Bursita umărului

Ce este bursita umărului?

Bursita umărului, cunoscută și sub numele de „bursita subacromială” este o afecțiune care implică inflamația sau iritarea bursei umărului. Bursa este un sac mic umplut cu lichid care se găsește între oasele articulației umărului și tendoanele care trec peste această articulație. Rolul principal al bursei este de a reduce frecarea și a permite mișcările fluide ale umărului.

Bursita umarului
Bursita umarului

Care sunt cauzele?

Când bursele se inflamează sau devin iritate, acest lucru poate provoca bursita umărului. Această afecțiune poate fi cauzată de mai mulți factori:

  • Activități care implică mișcări repetitive ale umărului, cum ar fi aruncarea sau ridicarea repetată;
  • Un traumatism, leziuni sau o lovitură la nivelul umărului;
  • Guta sau artrita reumatoidă;
  • Activități care suprasolicită umărul.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a umărului pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Cu ajutorul aparatelor din dotarea clinicii, puteți integra următoarele metode de tratament pentru bursita umărului.

Planul de tratament este personalizat în funcție de nevoile individuale ale pacientului și de severitatea bursitei. Este esențial să lucrați cu un doctor specialist pentru a dezvolta un plan eficient de gestionare și recuperare a bursitei umărului.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!