Epicondilita laterală a cotului

Ce este epicondilita laterală a cotului?

Cunoscută și sub numele de „cotul tenismenului”, este o afecțiune care provoacă durere și disconfort în partea exterioară a cotului. Această problemă apare atunci când tendoanele și țesuturile devin inflamate sau iritate, de obicei din cauza mișcărilor repetate sau a suprasolicitării cotului.

Cu toate că este numită „cotul tenismenului”, nu este o afecțiune limitată doar la sportivi. Orice persoană care utilizează frecvent și intens mâna și cotul în activități zilnice sau profesionale poate dezvolta această problemă.

Epicondilita laterala a cotului
Epicondilita laterala a cotului

Care sunt cauzele?

Este adesea cauzată de suprasolicitarea și activitățile care pun presiune excesivă asupra mușchilor și tendoanelor din zona laterală a cotului.

Activitățile care implică mișcări repetitive ale mâinii și cotului, cum ar fi strângerea, înșurubarea, torsiunea sau mișcările de înclinare, pot provoca o presiune excesivă asupra tendoanelor și mușchilor din zona epicondilului lateral.

Poate afecta persoanele care desfășoară anumite profesii sau activități recreative care solicită în mod repetat mâna și cotul. Acestea pot include lucrul manual, construcții, grădinăritul, sportul și altele.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul epicondilitei laterale a cotului poate implica diverse metode, iar la clinica Revital dispunem de aparate care pot fi utilizate cu succes pentru a trata această afecțiune.

Utilizăm aparate și tehnici specifice pentru a îmbunătăți flexibilitatea și forța mușchilor din jurul cotului. Acest lucru ajută la prevenirea recidivei și la recuperarea completă.

Este important să rețineți că tratamentul epicondilitei laterale a cotului trebuie să fie personalizat în funcție de gravitatea și specificul afecțiunii fiecărui pacient. Medicul va determina care dintre aceste metode și aparate sunt potrivite și va crea un plan de tratament adaptat nevoilor dumneavoastră. Este crucial să urmați îndrumările profesionale și să aveți răbdare, deoarece recuperarea poate dura o perioadă de timp variabilă.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!