Epicondilita medială

Ce este epicondilita medială?

Cunoscută și sub numele de „cotul jucătorului de golf”, este o afecțiune care implică inflamația sau iritarea tendoanelor și mușchilor implicați în mișcarea de flexie (curbarea) a mâinii spre încheietură.

Această afecțiune poate determina durere în zona internă a cotului și poate iradia și în partea inferioară a antebrațului.

Epicondilita medială
Epicondilita medială

Care sunt cauzele?

Cauzele sunt legate de mișcările repetitive și presiunea exercitată asupra mușchilor și tendoanelor din zona flexoare a încheieturii mâinii. Aceste mișcări pot provoca iritație și inflamație. De exemplu:

  • Activitățile care implică mișcări repetate de flexie a încheieturii mâinii.
  • Aplicarea unei tehnici incorecte în sporturile sau activitățile care implică flexia încheieturii mâinii.

Este important de menționat că epicondilita medială nu este limitată doar la sportivi. Aceasta poate apărea și la persoanele care desfășoară activități cotidiene care implică mișcări repetitive de flexie a mâinii și a încheieturii mâinii.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Medicul va putea efectua o evaluare adecvată a simptomelor, va stabili un diagnostic corect și va dezvolta un plan de tratament personalizat, timpuriu și corect care ajută la gestionarea eficientă a epicondilitei mediale și la prevenirea complicațiilor.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul pentru epicondilita medială implică o varietate de metode, inclusiv utilizarea aparatelor medicale specializate.

Iată mai jos câteva dintre metodele de tratament care pot fi aplicate cu ajutorul aparatelor din dotarea clinicii Revital.

Un plan de tratament eficient pentru epicondilita medială poate include o combinație formată din mai multe metode și poate varia în funcție de severitatea afecțiunii și de răspunsul individual la terapie. Un medic va putea să vă dezvolte un plan de tratament personalizat pe baza evaluării simptomelor și a nevoilor dumneavoastră. Este important să urmați îndrumările și tratamentul pentru a vă asigura că obțineți rezultate optime.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!