Leziunile coafei rotatorilor

Ce sunt leziunile coafei rotatorilor?

Coafa rotatorilor reprezintă un grup de 4 mușchi și tendoane situați în jurul articulației umărului. Este esențială pentru stabilizarea și mișcarea articulației umărului și permite rotația și ridicarea brațului.

Această structură permite mișcarea și rotația brațului și este esențială pentru funcționarea corectă a umărului. Leziunile coafei rotatorilor sunt daune sau deteriorări care apar la nivelul acestor mușchi și tendoane.

Leziunile coafei rotatorilor
Leziunile coafei rotatorilor

Care sunt cauzele?

Leziunile coafei rotatorilor sunt frecvente și se înmulțesc odată cu vârsta. Cauzele pot fi:

  • Joburi ce necesită efectuarea repetată de mișcări ce pot irita sau deteriora tendonul (de exemplu zugravi și dulgheri);
  • O leziune bruscă în urma căderilor, loviturilor sau accidentelor sportive;
  • Tendoanele și mușchii pot deveni mai slabi și mai puțin flexibili odată cu înaintarea în vârstă;
  • Predispoziția genetică.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul leziunilor coafei rotatorilor poate varia în funcție de severitatea leziunii și de nevoile individuale ale pacientului. Cu aparatele medicale din dotarea clinicii Revital, puteți trata leziunile coafei rotatorilor.

Este important să subliniem că tratamentul pentru leziunile coafei rotatorilor trebuie să fie personalizat în funcție de nevoile individuale ale pacientului și de severitatea leziunii.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!