Periartrita scapulo-humerală

Ce este periartrita scapulo-humerală?

Periartrita scapulo-humerală, cunoscută și sub abrevierea PSH, este o afecțiune a umărului care implică inflamația și afectarea mușchilor, tendoanelor și burselor seroase care alcătuiesc articulația umărului.

Această afecțiune este una dintre cele mai frecvente periartrite. Este o afecțiune dureroasă a articulației care implică inflamația capsulei articulare și limitarea mișcărilor în articulația umărului, ceea ce duce la dificultăți în ridicarea sau mișcarea acestuia.

Periartrita scapulo-humerală
Periartrita scapulo-humerală

Care sunt cauzele?

Cauzele periartritei scapulo-humerale nu sunt complet înțelese, dar există mai mulți factori care pot contribui la dezvoltarea acestei afecțiuni, cum ar fi:

  • Predispoziția genetică;
  • Inflamația la nivelul capsulei articulare a umărului;
  • O istorie a pacientului cu traumatisme sau leziuni;
  • Utilizarea repetată sau excesivă a umărului în anumite mișcări;
  • Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul sau bolile tiroidiene, pot crește predispoziția la periartrită scapulo-humerală.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a umărului pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Aparatele menționate din dotarea clinicii sunt folosite cu succes în tratamentul periartritei scapulo-humerale.

Este important ca pacientul să fie evaluat de un specialist în medicina fizică și de reabilitare pentru a determina ce combinație de tratamente și aparate este potrivită pentru cazul său specific. Tratamentul poate varia în funcție de severitatea periartritei și de stadiul de evoluție al afecțiunii.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!