Artroza

Ce este artroza?

Artroza este o afecțiune degenerativă a articulațiilor, cunoscută și sub denumirea de osteoartrită. Poate afecta orice articulație din corp, dar cel mai frecvent afectează genunchii, șoldurile, mâinile și coloana vertebrală.

Aceasta apare atunci când cartilajul care acoperă extremitățile oaselor se deteriorează treptat, afectând mișcarea și determinând apariția durerii. 

Dureri articulare
Artroza

Care sunt cauzele?

Cauzele exacte ale artrozei nu sunt complet înțelese, dar există factori care pot contribui la dezvoltarea acesteia, precum:

  • Înaintarea în vârstă, deoarece cartilajul se deteriorează natural odată cu trecerea timpului;
  • Predispoziția genetică;
  • Leziuni anterioare ale articulațiilor sau intervenții chirurgicale;
  • Activități repetitive sau suprasolicitarea anumitor articulații.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Un doctor poate efectua o evaluare adecvată și poate recomanda tratamentul corespunzător pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și să reduceți disconfortul asociat cu această afecțiune. Dacă aveți aceste simptome sau orice altă îngrijorare legată de sănătate, nu ezitați să căutați consult medical de specialitate. Tratamentul timpuriu și adecvat ajută la ameliorarea simptomelor și la prevenirea complicațiilor.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate, pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul are ca scop ameliorarea durerii și restaurarea funcției normale a zonelor afectate. Pentru a elimina durerea este important să se acorde atenție promptă și să nu se amâne căutarea ajutorului medical, deoarece amânarea duce la agravarea afecțiunii și face procesul de recuperare mai dificil.

La Clinica Revital, folosim proceduri terapeutice moderne și eficiente.

Este esențial să discutați cu medicul pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcție de starea dumneavoastră specifică. Tratamentul la clinica Revital implică utilizarea acestor tehnologii de vârf pentru a îmbunătăți funcționalitatea corpului, a reduce durerea și a încetini progresul bolii.

Fiecare pacient beneficiază de un plan de tratament personalizat în funcție de nevoile și stadiul bolii.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!