Guta

Ce este guta?

Guta este o afecțiune inflamatorie a articulațiilor, caracterizată de atacuri severe de artrită cauzate de depozitarea cristalelor de acid uric în țesuturile articulațiilor.

Aceste cristale pot provoca inflamații intense și dureroase, în special în articulațiile de la nivelul degetelor de la picioare.

Guta
Artrita

Care sunt cauzele?

Principala cauză a gutei este hiperuricemia, adică nivelul crescut de acid uric în sânge. Acidul uric se formează în urma descompunerii purinelor, substanțe găsite în alimente și produsele celulare din corp.

Când nivelul acidului uric devine prea ridicat, cristalele de acid uric se pot forma în articulații, declanșând atacurile dureroase de gută.

Factorii care pot crește riscul de dezvoltare a gutei includ obezitatea, consumul excesiv de alcool, dieta bogată în carne, anumite condiții medicale precum hipertensiunea și insuficiența renală, precum și utilizarea anumitor medicamente.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Un doctor poate efectua o evaluare adecvată și poate recomanda tratamentul corespunzător pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și să reduceți disconfortul asociat cu această afecțiune. Dacă aveți aceste simptome sau orice altă îngrijorare legată de sănătate, nu ezitați să căutați consult medical de specialitate. Tratamentul timpuriu și adecvat ajută la ameliorarea simptomelor și la prevenirea complicațiilor.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate, pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul are ca scop ameliorarea durerii și restaurarea funcției normale a zonelor afectate. Pentru a elimina durerea este important să se acorde atenție promptă și să nu se amâne căutarea ajutorului medical, deoarece amânarea duce la agravarea afecțiunii și face procesul de recuperare mai dificil.

La Clinica Revital, folosim proceduri terapeutice moderne și eficiente.

Este esențial să discutați cu medicul pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcție de starea dumneavoastră specifică. Tratamentul la clinica Revital implică utilizarea acestor tehnologii de vârf pentru a îmbunătăți funcționalitatea corpului, a reduce durerea și a încetini progresul bolii.

Fiecare pacient beneficiază de un plan de tratament personalizat în funcție de nevoile și stadiul bolii.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!