Spondiloartrita

Ce este spondiloartrita?

Spondiloartrita este un grup de afecțiuni inflamatorii care afectează în principal coloana vertebrală și articulațiile. Spondiloartrita este clasificată ca o boală autoimună, sistemul imunitar al organismului atacând propriile țesuturi. Acest dezechilibru poate fi influențat de factori genetici și de mediu.

Aceasta poate provoca inflamație în zona unde ligamentele și tendoanele se conectează la oase, determinând durere și rigiditate. Spondiloartrita include spondilita anchilozantă și artrita psoriazică.

Spondiloartrita
Spondiloartrita

Care sunt cauzele?

Spondiloartrita este o afecțiune complexă, iar cauzele exacte nu sunt pe deplin înțelese. Posibile cauze ar putea fi:

  • Predispoziția genetică
  • Anumite infecții sau agenți patogeni
  • Accidentele sau leziunile traumatice la nivelul articulațiilor sau al coloanei vertebrale.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Un doctor poate efectua o evaluare adecvată și poate recomanda tratamentul corespunzător pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și să reduceți disconfortul asociat cu această afecțiune. Dacă aveți aceste simptome sau orice altă îngrijorare legată de sănătate, nu ezitați să căutați consult medical de specialitate. Tratamentul timpuriu și adecvat ajută la ameliorarea simptomelor și la prevenirea complicațiilor.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul are ca scop ameliorarea durerii și restaurarea funcției normale a zonelor afectate. Pentru a elimina durerea este important să se acorde atenție promptă și să nu se amâne căutarea ajutorului medical, deoarece amânarea duce la agravarea afecțiunii și face procesul de recuperare mai dificil.

La Clinica Revital, folosim proceduri terapeutice moderne și eficiente.

Este esențial să discutați cu medicul pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcție de starea dumneavoastră specifică. Tratamentul la clinica Revital implică utilizarea acestor tehnologii de vârf pentru a îmbunătăți funcționalitatea corpului, a reduce durerea și a încetini progresul bolii. Fiecare pacient beneficiază de un plan de tratament personalizat în funcție de nevoile și stadiul bolii.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!