Entorsa musculară

Ce este entorsa musculară?

Entorsa musculară este o formă mai ușoară de leziune a mușchilor în care fibrele musculare sunt întinse sau parțial rupte, dar nu rupte complet.

Entorsa este o întindere a mușchilor sau tendoanelor care poate determina durere, iar de obicei, recuperarea este mai rapidă și completă decât în cazul unei rupturi musculare.

Entorsă musculară
Entorsă musculară

Care sunt cauzele?

Entorsa musculară se dezvoltă atunci când mușchii sunt supuși unei presiuni sau mișcări neașteptate care duce la deteriorarea lor. Cauzele entorsei musculare pot fi multiple, incluzând:

  • Participarea la activități sportive intense.
  • Mișcările bruște sau nepotrivite.
  • Lipsa unor programe de antrenament sau kinetoterapie adecvate pentru întărirea mușchilor.
  • Stresul excesiv și o postură incorectă pot duce la acumularea de tensiune în mușchi, ceea ce mărește probabilitatea de a suferi o entorsă.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate de entorsă pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Pentru a elimina durerea este important să se acorde atenție promptă și să nu se amâne căutarea ajutorului medical, deoarece amânarea poate duce la agravarea afecțiunii și poate face procesul de recuperare mai dificil.

La Clinica Revital, folosim metode de tratament moderne și eficiente pentru a ajuta pacienții să vindece entorsele.

Este esențial să discutați cu medicul pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcție de starea dumneavoastră specifică și de cauza entorsei musculare.

Aceste metode de tratament pot fi combinate și adaptate în funcție de nevoile individuale ale pacientului, pentru a obține cele mai bune rezultate în recuperarea de după o entorsă musculară.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!