Fibromialgia

Ce este fibromialgia?

Fibromialgia este o afecțiune medicală cronică caracterizată prin dureri musculare și ale țesutului moale, răspândite în întregul corp, însotite de oboseală, stari de somnolență, alterarea bunei dispoziții si probleme de memorie.

Această afecțiune amplifică senzațiile dureroase, afectand modul in care creierul si maduva spinarii proceseaza semnalele dureroase si nedureroase.

Fibromialgia
Fibromialgia

Care sunt cauzele?

Fibromialgia poate fi declanșată sau influențată de mai mulți factori, inclusiv anumite mutații genetice, un eveniment traumatic sau stresul prelungit, unele infecții, anumite afecțiuni precum osteoartrita, artrita reumatoida sau lupusul pot contribui la dezvoltarea sau exacerbarea simptomelor fibromialgiei.

Este important să fie luate în considerare aceste condiții preexistente în evaluarea și gestionarea fibromialgiei.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate de fibromialgie pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul pentru  fibromialgie are ca scop ameliorarea durerii și restaurarea funcției normale a zonelor afectate. Pentru a elimina durerea este important să se acorde atenție promptă și să nu se amâne căutarea ajutorului medical, deoarece amânarea duce la agravarea afecțiunii și face procesul de recuperare mai dificil.

La Clinica Revital, folosim proceduri terapeutice moderne și eficiente care tratează  fibromialgia.

Aceste tehnologii și metode de tratament oferite la clinica Revital pot fi integrate într-un plan de tratament personalizat pentru a ajuta pacienții cu fibromialgie să își îmbunătățească calitatea vieții și să gestioneze mai eficient simptomele acestei afecțiuni.

Este esențial să discutați cu medicul pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcție de starea dumneavoastră specifică și de cauza fibromialgiei. Aceste metode de tratament pot fi combinate și adaptate în funcție de nevoile individuale ale pacientului, pentru a obține cele mai bune rezultate în recuperare.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!