Adenom de prostată

Ce este adenomul de prostată?

Adenomul de prostată, cunoscut și sub denumirea de hiperplazie prostatică benignă (HPB), este o afecțiune comună la bărbații în vârstă, caracterizată prin creșterea în volum a prostatei.

Această creștere poate determina comprimarea uretrei și poate duce la diverse simptome urinare.

Adenomul de prostata
Adenom de prostata

Care sunt cauzele?

Cauzele exacte ale adenomului de prostată nu sunt pe deplin înțelese, dar factorii hormonali și genetici pot juca un rol important în dezvoltarea acestei afecțiuni.

O creștere legată de vârstă a nivelului de dihidrotestosteron (DHT), un hormon derivat din testosteron, este asociată cu dezvoltarea adenomului de prostată.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Un doctor poate efectua o evaluare adecvată și poate recomanda tratamentul corespunzător pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și să reduceți disconfortul asociat cu această afecțiune. Dacă aveți aceste simptome sau orice altă îngrijorare legată de sănătate, nu ezitați să căutați consult medical de specialitate. Tratamentul timpuriu și adecvat ajută la ameliorarea simptomelor și la prevenirea complicațiilor.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate, pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul are ca scop ameliorarea durerii și restaurarea funcției normale a zonelor afectate. Pentru a elimina durerea este important să se acorde atenție promptă și să nu se amâne căutarea ajutorului medical, deoarece amânarea duce la agravarea afecțiunii și face procesul de recuperare mai dificil.

Este esențial să discutați cu medicul pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcție de starea dumneavoastră specifică. Tratamentul la clinica Revital implică utilizarea acestor tehnologii de vârf pentru a îmbunătăți funcționalitatea corpului, a reduce durerea și a încetini progresul bolii. Fiecare pacient beneficiază de un plan de tratament personalizat în funcție de nevoile și stadiul bolii.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!