Incontinență urinară și rectală

Ce este incontinența urinară și rectală?

Incontinența urinară și rectală se referă la incapacitatea de a controla evacuările de urină sau fecale. Aceasta poate varia în severitate, de la scurgeri ușoare până la pierderea completă a controlului.

Această condiție poate afecta atât bărbații, cât și femeile de orice vârstă, dar este mai frecventă în rândul persoanelor în vârstă.

Incontinenta urinara si rectala
Incontinenta urinara si rectala

Care sunt cauzele?

Cauzele incontinenței urinare și rectale pot fi variate. Acestea pot include:

  • Slăbirea mușchilor pelvieni care susțin vezica și/sau rectul;
  • Problemele cu nervii care controlează vezica și/sau rectul;
  • Intervențiile chirurgicale în zona pelviană.
  • Boli precum diabetul, boala Parkinson sau scleroza multiplă;
  • Schimbările hormonale, în special la femei în timpul sarcinii și menopauzei.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate, pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

La Clinica Revital, folosim proceduri terapeutice moderne și eficiente care au ca scop dezvoltarea și întărirea mușchilor pelvini, inclusiv mușchiul pubococcigian. Mușchii pelvini sunt implicați în menținerea controlului asupra vezicii urinare și a uretrei.

Prin consolidarea acestor mușchi, se poate reduce sau chiar elimina pierderea involuntară de urină asociată cu incontinența de stres.

Este esențial să discutați cu medicul pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcție de starea dumneavoastră specifică. Tratamentul la clinica Revital implică utilizarea acestor tehnologii de vârf pentru a îmbunătăți funcționalitatea corpului, a reduce durerea și a încetini progresul bolii. Fiecare pacient beneficiază de un plan de tratament personalizat în funcție de nevoile și stadiul bolii.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!