Cervicalgia

Ce este cervicalgia?

Cervicalgia este o afecțiune care se manifestă prin dureri resimțite la nivelul vertebrelor cervicale, adică în zona gâtului, de la partea superioară a spatelui până la baza craniului. Aceste dureri pot fi inconfortabile și deranjante, dar în majoritatea cazurilor se atenuează în câteva zile sau chiar câteva săptămâni.

Cervicalgia
Cervicalgia

Care sunt cauzele?

Cervicalgia poate apărea dintr-o varietate de motive. Iată câteva exemple:

  • O poziție incorectă a capului și gâtului în timpul somnului;
  • Utilizarea prelungită a calculatorului, ceea ce poate duce la posturi incorecte și suprasolicitare a gâtului și umerilor;
  • Leziuni, tensiuni musculare sau compresia nervilor;
  • Tensiunea sau spasmele musculare din zona superioară a spatelui.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Un medic poate efectua o evaluare adecvată și poate recomanda tratamentul corespunzător pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și să reduceți disconfortul asociat cu această afecțiune. Dacă aveți aceste simptome sau orice altă îngrijorare legată de sănătate, nu ezitați să căutați sfat medical. 

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a coloanei vertebrale pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul pentru cervicalgie are ca scop ameliorarea durerii și restaurarea funcției normale a coloanei cervicale. Este important să se acorde atenție promptă și să nu se amâne căutarea ajutorului medical, deoarece amânarea poate duce la agravarea afecțiunii și poate face procesul de recuperare mai dificil. La Clinica Revital, folosim metode de tratament moderne și eficiente pentru a ajuta pacienții să depășească cervicalgia.

Pe lângă aceste terapii specifice, planul de tratament pentru cervicalgie poate include și alte intervenții, cum ar kinetoterapie computerizată cu exercițiile de întindere și întărire musculară, medicamentele pentru reducerea durerii și consilierea pentru îmbunătățirea posturii și a obiceiurilor legate de stilul de viață.

Este esențial să discutați cu medicul pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcție de starea dumneavoastră specifică și de cauza durerii cervicale.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!