Cifoza

Ce este cifoza?

Cifoza reprezintă o deformare a coloanei vertebrale care se caracterizează prin curbarea excesivă a acesteia în partea superioară a spatelui, ceea ce poate duce la o cocoșare vizibilă.

Coloana vertebrală în mod normal prezintă curburile naturale, dar cifoza reprezintă o curbare exagerată antero-posterioară a zonei toracale a coloanei vertebrale și afectează regiunea dintre omoplați.

Cifoza
Cifoza

Care sunt cauzele?

  • Cauza principală pentru dezvoltarea cifozei, atât la bărbați cât și la femei este osteoporoza sau densitatea osoasă scăzută ori un istoric familial de cifoză.
  • Cifoza secundară apare ca urmare a altor afecțiuni, cum ar fi osteoporoza, tumori vertebrale sau leziuni ale coloanei vertebrale. Pe măsură ce înaintam în vârstă, discurile se usucă și se micșorează, fapt care poate duce la apariția cifozei.
  • În timpul dezvoltării adolescenților poate să apară cifoza juvenilă, o formă de cifoză cauzată de o varietate de factori, inclusiv de o postură incorectă sau de tulburări ale creșterii osoase.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a coloanei vertebrale pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul cifozei depinde de severitatea și cauza afecțiunii. În cazurile ușoare, pot fi recomandate exerciții de întărire a mușchilor spatelui și corectarea posturii. În cazurile mai severe la clinica Revital, avem la dispoziție tehnologii avansate și abordări personalizate pentru tratamentul in cazul cifozei.

Aceste metode pot fi utilizate individual sau combinate într-un plan de tratament personalizat, în funcție de nevoile și starea pacientului. Este important să discutați cu medicul specialist pentru a stabili ce opțiuni sunt cele mai potrivite pentru dumneavoastră.

Abordăm fiecare caz în mod individual pentru a asigura cea mai bună soluție de tratament pentru fiecare caz de cifoza.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!