Discopatia cervicală

Ce este discopatia cervicală?

Discopatia cervicală este o afecțiune care afectează prin modificări degenerative discurile intervertebrale din zona cervicală a coloanei vertebrale, adică zona gâtului.

Aceste discuri sunt structuri moi și elastice situate între vertebrele coloanei cervicale și acționează ca niște amortizoare, permițând mișcarea flexibilă a gâtului.

Discopatia cervicală
Discopatia cervicală

Discopatia cervicală - cauze

Cauzele discopatiei cervicale pot varia, dar cel mai adesea sunt legate de procesul de îmbătrânire. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, discurile intervertebrale pot suferi modificări degenerative, cum ar fi subțierea, uscarea și pierderea elasticității. Aceste modificări pot duce la diverse probleme, inclusiv discopatie cervicală.

O altă cauză poate fi poziția incorecta a gâtului atunci când privim în telefon, lucrăm la calculator sau ne uităm la TV. Este important să fim conștienți de postura noastră și să adoptăm măsuri pentru a o corecta.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a coloanei vertebrale pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

La Revital utilizăm o componentă esențială a procesului de recuperare pentru pacienții care suferă de discopatie cervicală și anume echipamente medicale moderne, specializate pentru a sprijini procesul de recuperare.

Aceste metode pot fi utilizate individual sau combinate într-un plan de tratament personalizat, în funcție de nevoile și starea pacientului. Este important să discutați cu medicul specialist pentru a stabili ce opțiuni sunt cele mai potrivite pentru dumneavoastră.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!