Discopatia lombară

Ce este discopatia lombară?

Este o afecțiune care afectează discurile intervertebrale din zona inferioară a coloanei vertebrale, cunoscută și sub numele de regiunea lombară. Discurile intervertebrale sunt structuri moi și elastice care se află între vertebrele coloanei și acționează ca amortizoare naturale.

Discopatia lombară implică de obicei deteriorarea sau degenerarea acestor discuri, ceea ce poate duce la o varietate de simptome, inclusiv durere și disconfort.

Discopatia lombară
Discopatia lombară

Care sunt cauzele?

Cauza exactă a discopatiei lombare poate varia de la persoană la persoană, dar factorii comuni care pot contribui includ:

  • Înaintarea în vârstă, deoarece discurile intervertebrale se deshidratează și se deteriorează;
  • Leziuni sau traumatisme la nivelul coloanei vertebrale lombare;
  • Suprasolicitarea sau utilizarea necorespunzătoare a coloanei vertebrale în activități fizice sau profesionale;
  • Predispoziția genetică, obezitatea, fumatul sau sedentarismul.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a coloanei vertebrale pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul discopatiei lombare oferit de clinica Revital este un proces complex și poate include mai multe componente pentru a obține cele mai bune rezultate. Punem la dispoziție pacienților noștri o gamă variată de tehnologii și terapii care pot ajuta la gestionarea discopatiei lombare și la ameliorarea simptomelor.

Aceste metode pot fi utilizate individual sau combinate într-un plan de tratament personalizat, în funcție de nevoile și starea pacientului. Este important să discutați cu medicul specialist pentru a stabili ce opțiuni sunt cele mai potrivite pentru dumneavoastră.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!