Hernia de disc

Ce este hernia de disc?

Hernia de disc reprezintă o afecțiune a coloanei vertebrale în care o parte a unui disc intervertebral iese în afara poziției normale. În mod obișnuit, discul intervertebral este format dintr-o structură exterioară fibroasă și solidă, numită inel fibros, care înconjoară un nucleu gelatinos în interior.

Aceste discuri servesc ca amortizoare pentru coloana vertebrală și permit flexibilitatea mișcărilor. Această afecțiune poate să apară la orice nivel al coloanei vertebrale, dar cele mai comune tipuri sunt hernia lombară și hernia cervicală.

Hernia de disc
Hernie de disc

Care sunt cauzele?

Pe măsură ce îmbătrânim, discurile intervertebrale din coloana vertebrală pot suferi degenerare. Ele se pot deshidrata și pierde din elasticitate, tonicitate și înălțime. Aceasta face ca discurile să devină mai susceptibile la rupere sau la deplasare, contribuind la apariția herniei de disc.

Alte cauze:

  • Ridicarea greutăților în mod necorespunzător sau mișcări incorecte/bruste ale corpului;
  • Greutate corporală suplimentară;
  • Componente genetice – persoanele cu istoric familial de afecțiuni ale coloanei vertebrale pot avea un risc mai mare de a dezvolta această problemă.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a coloanei vertebrale pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

La Clinica Revital, suntem dedicați furnizării celor mai eficiente și personalizate opțiuni de tratament pentru pacienții noștri care suferă de hernie de disc.

Doctorul prescrie tratament cu cele mai moderne tehnologii și eficiente aparate medicale pentru a ajuta pacienții să revină la mobilitate fără disconfort.

Este esențial să discutați cu medicul pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcție de starea dumneavoastră specifică.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!