Lombosciatica

Ce este lombosciatica?

Lombosciatica, cunoscută și sub denumirea de sciatică lombară, este o afecțiune medicală caracterizată prin durere care radiază de-a lungul nervului sciatic. Acest nerv este cel mai lung nerv din corpul uman și se întinde de la partea inferioară a coloanei vertebrale lombare (zona lombară a spatelui) până în partea de jos a piciorului.

Lombosciatica este, de fapt, o combinație a doi termeni: lombalgia – care se referă la durerea din zona lombară a spatelui, adică durerea din regiunea lombară a coloanei vertebrale si sciatica – durerea care iradiază de-a lungul nervului sciatic și poate afecta șoldul, coapsa, genunchiul sau piciorul.

Lombosciatica
Lombosciatica

Care sunt cauzele?

Lombosciatica are ca principală cauză compresia sau iritarea nervului sciatic, care poate fi provocată de diverse condiții, inclusiv:

  • Hernia de disc – apare atunci când materialul gelatinos din interiorul unui disc pune presiune pe nervul sciatic.
  • Stenoza spinală – îngustarea canalului spinal lombar, ceea ce poate duce la comprimarea nervului sciatic.
  • Spondiloza se referă la degenerarea coloanei vertebrale lombare, care poate duce la formarea de osteofite (ciocuri osoase) și compresiunea nervului sciatic.
  • Afecțiunile care implică articulațiile sacroiliace care se află între oasele sacrumului și cele ale bazinului pot provoca durere care iradiază în jos pe picior.
  • Pe măsură ce discurile intervertebrale se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă, acestea pot contribui la compresia nervului sciatic.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Este important să consultați un medic dacă experimentați aceste simptome, deoarece ele pot indica o complicație a lombosciaticii sau o altă problemă de sănătate care necesită evaluare și tratament adecvat.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a coloanei vertebrale pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Clinica Revital utilizează metode avansate pentru a trata lombosciatica, cu aparate medicale speciale, de ultimă generație, produse în America.

Aceste tratamente sunt potrivite pentru toate vârstele și vizează ameliorarea durerilor de spate. Clinica Revital oferă și alte metode de tratament pentru lombosciatică pentru a asigura cea mai bună îngrijire posibilă.

Aceste tratamente sunt personalizate pentru a răspunde nevoilor individuale fiecărui pacient și au scopul de a îmbunătăți calitatea vieții pe termen lung, fiind potrivite pentru toate vârstele și vizează ameliorarea durerilor de spate.

Clinica Revital oferă și alte metode de tratament pentru lombosciatică pentru a asigura cea mai bună îngrijire posibilă. Doctorul specialist supraveghează în mod continuu progresul tratamentului și ajustează planul de tratament, dacă este necesar, pentru a asigura cea mai bună evoluție și recuperare.

Pentru a afla care dintre aceste opțiuni de tratament este potrivită pentru dumneavoastră, este esențial să consultați doctorul specialist.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!