Lordoza

Ce este lordoza?

Lordoza este o curbură normală a coloanei vertebrale, care se găsește în regiunea cervicală (superioară), toracică (mijlocie) și lombară (inferioară).

Aceste curbe, cunoscute sub numele de „curbe lordotice”, au rolul de a menține capul aliniat deasupra bazinului și de a acționa ca amortizoare naturale pentru distribuirea stresului în timpul mișcării. Totuși, lordoza poate deveni o afecțiune atunci când devine excesivă sau când este asociată cu simptome sau disconfort.

Lordoza
Lordoza

Lordoza - cauze

Cauzele lordozei pot varia, iar uneori poate fi dificil să se identifice o cauză specifică. Lordoza poate afecta oamenii indiferent de vârstă și sex.

Cu toate acestea, printre posibilele cauze se numără:

  • Postura incorectă, obiceiurile de somn necorespunzătoare (dormitul pe un pat nepotrivit sau într-o poziție incorectă);
  • Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi spondiloza anchilozantă sau osteoporoza pot influența dezvoltarea lordozei.
  • Traume sau leziuni la nivelul coloanei vertebrale;
  • Condiții medicale sau factori externi precum spondilolistezisul, achondroplazia, osteoporoza, osteosarcomul și obezitatea pot crește riscul dezvoltării lordozei.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a coloanei vertebrale pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul lordozei este diferit în funcție de gradul de arcuire al coloanei, existând diferite abordări inclusiv utilizarea echipamentelor disponibile în dotarea Clinicii Revital.

Este important de subliniat că orice procedură sau tehnică de tratament ar trebui să fie prescrisă și supervizată de către un doctor specializat în tratarea problemelor coloanei vertebrale. Tratamentul pentru lordoză trebuie să fie adaptat nevoilor individuale ale pacientului și să țină cont de starea de sănătate specifică a acestuia.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!