Lumbago

Ce este lumbago?

Lumbago, cunoscut și sub numele de „durere de mijloc”, este termenul general care se referă la durerile lombare, fiind o afecțiune caracterizată prin durere acută sau disconfort în partea inferioară a spatelui, în zona lombară, ce apare în urma unei mișcări greșite.

În esență, discul deteriorat sau deplasat poate exercita presiune asupra nervilor, provocând dureri și disconfort, iar în încercarea de a proteja zona afectată, mușchii din jur pot deveni tensionați și contractați, contribuind la senzația de durere și rigiditate.

Lumbago este una dintre cele mai comune afecțiuni ale spatelui ce debutează în special la efort și se acutizează în timpul repausului.

Lumbago
Lumbago

Care sunt cauzele?

De obicei, apare ca urmare a unei leziuni cauzate de o contractură musculară. Cu toate acestea, în unele cazuri, lumbago poate fi cauzat de anumite afecțiuni medicale:

  • Tensiunea excesivă sau leziunile la nivelul mușchilor sau ligamentelor din zona lombară;
  • Afecțiuni precum hernia de disc sau degenerarea discului vertebral;
  • Adoptarea unei poziții incorecte a corpului sau a posturilor neadecvate;
  • Poate apărea în timpul sarcinii din cauza presiunii suplimentare exercitate asupra spatelui;
  • Modificări degenerative sau inflamatorii ale articulațiilor mici dintre vertebre sau ale țesuturilor moi din jurul acestora.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Un medic poate efectua o evaluare adecvată și poate recomanda tratamentul corespunzător pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și să reduceți disconfortul asociat cu această afecțiune. Dacă aveți aceste simptome sau orice altă îngrijorare legată de sănătate, nu ezitați să căutați sfat medical. 

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a zonei afectate pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

La Clinica Revital avem la dispoziție tehnologii moderne și eficiente pentru tratarea durerilor provocate de lumbago.

Aceste metode de tratament, combinate cu expertiza noastră medicală, ajută la gestionarea și ameliorarea efectelor provocate de lumbago, contribuind la revenirea la o viață activă și fără disconfort.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!