Protruzia discală

Ce este protruzia discală?

Protruzia discală este o formă relativ frecventă de deteriorare a coloanei vertebrale, care provocă dureri de gât și de spate. Reprezintă o afecțiune a coloanei vertebrale caracterizată prin umflarea regulată a întregii suprafețe a discului intervertebral. Protruzia discală este o extensie uniformă a discului, poate apărea în regiunile cervicale, toracice sau lombare.

Protruzia discală
Protruzia discală

Care sunt cauzele?

Protruzia discală are în general la bază o discopatie și poate avea multiple cauze, printre care:

  • Ridicarea constantă a greutăților semnificative;
  • Sporturile care implică mișcări repetitive sau impacturi puternice;
  • Un traumatism sever, cum ar fi un accident sau o cădere bruscă;
  • Mișcările mici și repetate, în special la locul de muncă sau în activități zilnice;
  • Greutatea corporală în exces;
  • Unele persoane pot avea o predispoziție genetică pentru fragilitatea discului, ceea ce le face mai vulnerabile la protruzie.

Este important să se înțeleagă că aceste cauze pot acționa individual sau în combinație pentru a contribui la protruzia discală.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Un medic vă poate evalua simptomele și poate recomanda diverse investigații pentru a confirma diagnosticul de protruzie discală și vă poate ajuta să dezvoltați un plan de tratament personalizat. Ignorarea simptomelor poate duce la agravarea problemei, așa că nu ezitați să căutați asistență medicală în caz de nevoie.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a coloanei vertebrale pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

În clinica Revital, tratamentul protruziei discului este condus de către doctorul specialist care efectuează o evaluare detaliată și pune diagnosticul corect. Tratamentul este adaptat nevoilor individuale ale fiecărui pacient și poate implica utilizarea unei game variate de metode și echipamente avansate din dotarea noastră.

Aceste metode de tratament pot fi combinate într-un plan personalizat, adaptat nevoilor individuale ale fiecărui pacient, cu scopul de a reduce durerea, de a îmbunătăți funcția coloanei vertebrale și de a sprijini recuperarea. Doctorul specialist supraveghează în mod continuu progresul tratamentului și ajustează planul de tratament, dacă este necesar, pentru a asigura cea mai bună evoluție și recuperare.

Dacă aveți preocupări legate de sănătatea coloanei vertebrale, consultați un specialist pentru evaluare și îndrumare adecvată pentru tratamentul protruziei discului.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!