Scolioza

Ce este scolioza?

Scolioza este o deformare permanentă a coloanei vertebrale, determinând o curbă anormală a acesteia, fie spre stânga, fie spre dreapta, în formă de „S” sau „C”.

Această curbă poate să apară în oricare dintre cele zone ale coloanei vertebrale: toracică (partea superioară a spatelui), lombară (partea inferioară a spatelui) sau chiar în ambele zone.

Scolioza poate afecta persoane de toate vârstele, dar este mai frecvent diagnosticată în copilărie sau adolescență.

Scolioza
Scolioza

Care sunt cauzele?

Cauza exactă a scoliozei poate fi variată și uneori necunoscută. Există două tipuri principale de scolioză:

  • Scolioza idiopatică – acest tip de scolioză reprezintă cea mai comună formă și nu are o cauză cunoscută, poate apărea în copilărie sau adolescență și se dezvoltă în mod gradual.
  • Scolioza secundară – această formă de scolioză are o cauză identificabilă și poate apărea ca urmare a unei alte afecțiuni, cum ar fi leziunile, diferențele în lungimea picioarelor, osteoporoza (degenerare osoasă), tulburările neuromusculare sau malformațiile congenitale.

Simptome și când să cereți ajutor medical

Semnele cele mai evidente ale scoliozei sunt vizibile prin observarea poziției pacientului. Pe măsură ce coloana vertebrală crește, aceasta poate determina umerii și șoldurile să nu mai fie aliniate corespunzător. Aceste schimbări pot fi subtile, iar lipsa de simetrie în postură este deseori sesizată înainte să devină vizibilă curba coloanei vertebrale.

Simptomele scoliozei pot fi urmatoarele:

Dacă observați aceste simptome sau suspectați că suferiți de scolioză, este important să consultați un medic pentru evaluare și tratament. Un diagnostic rapid și intervenția pot ajuta la gestionarea și corectarea afecțiunii.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a coloanei vertebrale pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Scolioza este o afecțiune a coloanei vertebrale care necesită o abordare personalizată, în funcție de severitatea curburii. La Clinica Revital, ne concentrăm pe identificarea celor mai potrivite tratamente pentru pacienții noștri.

La Clinica Revital, ne axăm pe furnizarea unor soluții personalizate pentru pacienții noștri cu scolioză, adaptate nevoilor individuale și stadiului afecțiunii. Discutați despre opțiunile de tratament cu medicul specialist pentru a începe călătoria către o coloană vertebrală sănătoasă și o postură corectă.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!