Spondilodiscartroza

Ce este spondilodiscartroza?

Spondilodiscartroza este o afecțiune degenerativă a coloanei vertebrale care implică atât discurile intervertebrale, cât și articulațiile dintre vertebre, cunoscute sub numele de articulații intervertebrale. Această afecțiune implică deteriorarea și uzura acestor structuri, ceea ce poate duce la dureri de spate, rigiditate și alte simptome.

Spondilodiscartroza este o afecțiune mai complexă care implică atât discurile intervertebrale, cât și articulațiile intervertebrale, în timp ce spondiloza se referă mai specific la degenerarea articulațiilor intervertebrale.

Spondilodiscartroza
Spondilodiscartroza

Care sunt cauzele?

Cauzele spondilodiscartrozei pot include:

  • Procesul natural de îmbătrânire;
  • Traumatisme anterioare ale coloanei vertebrale;
  • Uzura excesivă a articulațiilor;
  • Predispoziția genetică;
  • Postura incorectă și obiceiurile nesănătoase legate de stilul de viață.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a coloanei vertebrale pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

Tratamentul spondilodiscartrozei poate implica o gamă variată de metode, în funcție de severitatea afecțiunii. În cadrul clinicii Revital, sunt disponibile mai multe metode de tratament, iar doctorul specializat prescrie programe de tratament și exerciții personalizate pentru a întări mușchii din jurul coloanei vertebrale, pentru a îmbunătăți mobilitatea și pentru a reduce disconfortul.

Toate aceste metode pot face parte dintr-un plan de tratament personalizat, adaptat nevoilor și stadiului afecțiunii fiecărui pacient. Este important să consultați doctorul specialist pentru evaluarea și recomandările de tratament potrivite în cazul spondilodiscartrozei.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!