Spondiloza

Ce este spondiloza?

Spondiloza este o afecțiune degenerativă a coloanei vertebrale. Odată cu înaintarea în vârstă, cartilajul și fațetele articulare se deteriorează, iar capacitatea lor de a proteja discurile intervertebrale scade.

Aceste discuri își pierd treptat capacitatea de amortizare, ceea ce poate duce la apariția spondilozei. Această afecțiune poate afecta zona gâtului, numită spondiloză cervicală sau partea de jos a spatelui, denumită spondiloză lombară.

Spondiloza
Spondiloza

Care sunt cauzele?

Odată ce trecem de vârsta de 40 de ani, discurile spinale se pot usca și micșora, ceea ce poate permite contactul direct os-pe-os, provocând durere. Factori precum formarea de osteofite (ciocuri osoase), hernia de disc și rigidizarea ligamentelor spinale pot contribui la dezvoltarea acestei afecțiuni degenerative a coloanei vertebrale.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a coloanei vertebrale pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

La Clinica Revital, folosim o gamă variată de tehnologii și aparate de ultimă generație pentru tratarea spondilozei. 

Aceste metode de tratament sunt folosite pentru a oferi pacienților o abordare holistică și personalizată în gestionarea spondilozei. Un plan de tratament va fi stabilit în funcție de simptomele și starea fiecărui pacient. Este esențial să discutați cu medicul pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcție de starea dumneavoastră specifică.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!