Stenoza spinală

Ce este stenoza spinală?

Stenoza spinală este o afecțiune a coloanei vertebrale caracterizată prin îngustarea canalului vertebral, care poate pune presiune pe măduva spinării și pe nervii spinali. Această îngustare poate provoca o varietate de simptome neplăcute și poate afecta mobilitatea și calitatea vieții pacienților.

Stenoza spinală
Stenoza spinală

Care sunt cauzele?

Stenoza spinală poate fi cauzată de mai mulți factori. Iată câteva exemple:

  • Îmbătrânirea naturală a coloanei vertebrale;
  • Leziuni anterioare ale spatelui;
  • Osteoartrita și alte afecțiuni degenerative;
  • Creșterea osoasă anormală;
  • Hernii de disc sau tumori spinale.

Este important să se identifice cauza specifică a stenozei spinale pentru a determina cel mai eficient plan de tratament.

Simptome și când să cereți ajutor medical

În cazul în care experimentați astfel de simptome, este important să căutați ajutor medical pentru o evaluare adecvată.

Ce metode de tratament folosim la Revital

Primul pas în dezvoltarea unui plan de tratament este evaluarea inițială a pacientului. Doctorul va efectua o examinare medicală detaliată a stării fizice și a coloanei vertebrale pentru a identifica nevoile și obiectivele specifice sănătății dumneavoastră.

La Clinica Revital, oferim tratamente moderne și eficiente pentru stenoza spinală, adaptate nevoilor individuale ale pacienților. Aparatele medicale avansate din dotarea noastră joacă un rol important în gestionarea acestei afecțiuni.

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile noastre de tratament pentru stenoza spinală. Planul de tratament va fi personalizat în funcție de nevoile și starea fiecărui pacient. Tratamentele noastre moderne și abordarea noastră individualizată vizează ameliorarea pe termen lung a simptomelor și îmbunătățirea calității vieții pacienților cu stenoză spinală.

Nu mai sta cu durerea!
Programează-te acum!